Mantarlı kuskus risotto tarifi
Risotto'nun klasik usulü, pirinci kavurduktan sonra suyunu yavaş yavaş ekleyip, karıştıra karıştıra yapmaktır. Ancak kuskus kullanarak da kolay yoldan bir risotto yapmak mümkün. İtalya'da yiyeceğiniz risotto'lardan aşağı kalır yanı olmayacağına emin olabilirsiniz.
Yapımı için malzemeler
- 5 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 kuru soğan
- 14 mantar
- 1 bardak (yaklaşık 250 gram) kuskus
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 500 mililitre et suyu
- 100 gram kremayı
- 1 çorba kaşığı trüf yağı
- 3 dal taze soğan
- 3 dal kekik
- Yarım muskat
- 80 gram tulum peyniri ,
- 1 kaşık tereyağı
- 5 dilim pastırma
Mantarlı kuskus risotto tarifi Nasıl yapılır?
Geniş ve sığ bir düdüklü tencereye, zeytinyağı ve tereyağını ekleyip ısıtmaya başlayın. Kuru soğanı piyazlık doğrayın. Mantarları ne ufak ne de büyük olacak şekilde beş-altı parçaya bölün.
Isınan yağa önce soğan ve sarımsakları ekleyin. Soğan suyunu bırakınca mantarları ekleyip yüksek ateşte kavurmaya devam edin. Bir bardak kuskusu ekleyin ve dört-beş dakika beraberce kavurun. Tuz ve karabiberi tencereye koyun ve biraz kavurun. Son olarak tencereye et suyunu ekleyip düdüklü tencerenin kapağını kapatın.
Önce yüksek ateşte pişirin. Ardından altını kısıp 5 dakika daha pişirmeye devam edin. Sonra tencerenin altını kapatıp basıncını alın ve kapağını açın. Altını çok kısık ateşe alıp, içine kremayı ve trüf yağını ekleyin ve karıştırın. Taze soğanı ince ince doğrayıp kekiğin yapraklarıyla beraber tencereye ekleyin ve içine muskatı rendeleyin.
Son olarak tulum peynirini de üzerine rendeleyip karıştırın. Eğer tulumunuz çok tuzluysa tuz miktarını biraz azaltabilirsiniz.
Ayrı bir tavada, çok az tereyağında pastırmaları çıtır çıtır olup biraz renk alana kadar kavurun. Risotto'yu servis ederken pastırma dilimlerini üzerine yerleştirin. Dilerseniz servis ederken üzerine birkaç ince dilim tulum peyniri de yerleştirebilirsiniz. Hem görüntü hem de lezzet açısından çok şık olacak.