GeriTatlı Tarifleri Portakal kabuklu revani tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Portakal kabuklu revani tarifi

Portakal kabuklu revani tarifi

Ramazan ayı yaklaşırken, iftar akşamlarının vazgeçilmezi revani tatlısı tarifini vermemek olmazdı. Ancak bu kez revani tatlısına farklı bir yorum getirerek sevdiklerinize sunmanızı tavsiye ediyoruz. Portakal kabuklu revani tarifi hem kolay yapılışı hem de aromasıyla iftar sofralarınıza farklı bir tat katacak. İşte, portakal kabuklu revani tarifi ve malzemeleri...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 2 çay bardağı portakal suyu
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı şeker

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı portakal suyu

Portakal kabuklu revani tarifi Nasıl yapılır?

İlk önce şerbetini hazırlayarak yumurta ve toz şekeri köpürene kadar çırpın.

Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edin.

Son olarak un ve kabartma tozunu da ekleyerek akışkan bir kek hamuru elde edene kadar çırpın.

Yağlanmış büyük dikdörtgen borcama kek karışımını döküp 175 derecede kızarana kadar yarım saat kontrollü pişirin.

Şerbeti için; şeker ve suyu tencerede kaynatın.

Portakal suyunu da ekledikten sonra 4 dakika kadar daha altı kısık bir şekilde kaynatmaya devam edin.

Fırından çıkardığınız revani soğuyunca, sıcak şerbeti üzerine dökün ve dinlendirdikten sonra servis edin.

Afiyet olsun...