GeriBalık Tarifleri Porsiyonluk hamsili pilav tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Porsiyonluk hamsili pilav tarifi

Porsiyonluk hamsili pilav tarifi

Görüntüsüyle sofralarınızı süsleyecek bu hamsi tarifine bayılacaksınız!

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram hamsi
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet iri soğan
  • Kuru nane
  • Karabiber
  • Dolmalık fıstık
  • Kuş üzümü
  • Tuz
  • Sıvı yağ
  • Tereyağı

Porsiyonluk hamsili pilav tarifi Nasıl yapılır?

Hamsilerin kılçıklarını temizleyerek ayıklayın. Soğanı yemeklik doğrayın ve sıvı yağda soteleyin. Pirinci ve kalan malzemeleri ekleyip 1,5 su bardağı su ile pişirin. Pilav piştikten sonra 10 dakika bekletin. Fırına dayanıklı kapların altını bolca tereyağı ile yağlayın. Hamsileri az tuzlayın. Parlak yüzü dışarı gelecek şekilde fırın kabının etrafına pişince araları açılmayacak şekilde sıkıca dizin. Orta kısmına pilav koyarak üzerini tekrar hamsi ile kapatın. Üzerine bir parça tereyağı koyarak 200 derecede fırında pişirin.