GeriHamur İşi Tarifleri Poğaça tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Poğaça tarifi

Poğaça tarifi

Mutfaklar da çokça yapılan poğaçanın iç harcını değiştirerek farklı lezzetler yaratabilirsiniz.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 paket tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet yumurtanın beyazı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Aldığı kadar un
  • Peynir
  • Susam

Poğaça tarifi Nasıl yapılır?

Tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. İsterseniz derin dondurucuda 2-3 saat bekletin ya da hemen poğaçalarınızı hazırlayın. Bir oklava yardımıyla çok ince olmayacak şekilde açın.

Ortasına peynir koyun ve katlayarak bir su bardağı yardımıyla yarım ay şeklinde kesin. Tüm hamur bittikten sonra yumurta sarısı ve susam serperek mutlaka daha önceden 150 derecede ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarıp, kabarana kadar pişirin.