Pişmeyen cheesecake tarifi
Oldukça pratik bir tatlı olan pişmeyen cheesecake tarifi mutfakta harikalar yaratmayı sevenlerin favorisi olacak. Tadı da bir o kadar keyifli pişmeyen cheesecake tarifi, malzemeleri ve yapım aşamalarıyla hemen aşağıda...
Yapımı için malzemeler
- 2 paket burçak bisküvi
- 100 gram tereyağı
Kreması İçin;
- 2 poşet krem şanti
- 1 su bardağı süt
- 300 gram labne peyniri
Üzeri İçin;
- 350 gram frambuaz
- 7 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı su
- Yarım çay bardağı su
- 3 yemek kaşığı nişasta
Pişmeyen cheesecake tarifi Nasıl yapılır?
Bisküvileri rondodan geçirdikten sonra erittiğiniz tereyağını ilave ederek karıştırın.
Kelepçeli kalıba yağlı kağıt sererek, bisküviyi tabanına bastırarak yayın. Ardından buz dolabında bekletin.
Kreması için; krem şantiyi talimalarına göre hazırlayın.
Kıvam alan krem şantiye labnenin suyunu süzerek ekleyin ve çırpmaya devam edin.
Sonrasında bisküvilerin üzerine kremasını dökün.
Tatlıyı dolaba kaldırım mümkünse bir gece bekletin.
Sosu için; sos tenceresine suyu ve nişastayı ilave ederek topak kalmayacak şekilde çırpın.
Üzerine franbuazları ekleyip yumuşayana kadar karıştırarak pişirin.
Ardından ocaktan alıp blender'dan geçirin.
Sos soğuduğunda cheesecake üzerine yayarak dökün ve en az 3 saat yeniden buz dolabında beklettikten sonra dikkatlice kalıptan çıkarıp servis edin.
Afiyet olsun...