GeriHamur İşi Tarifleri Piruhi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Piruhi tarifi

Piruhi tarifi

Piruhi, Kıbrıs mutfağının sevilen bir mantı türü. Tercihe göre iç harcında tulum veya beyaz peynir kullanılabilir. Ayrıca peynir dışında patates de eklenebilir. Üzerindeki salçalı sosuyla da tadına doyum olmuyor. Peki piruhi nasıl yapılır? İşte denemek isteyenler için piruhi tarifi ve malzemeleri... Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

1 adet yumurta
2,5 su bardağı un
1 çay bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için:

1 adet küçük kuru soğan
150 gram beyaz peynir
Yarım demet kıyılmış maydanoz

Üzeri için:

60 gram tereyağı
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi

Piruhi tarifi Nasıl yapılır?

Yumurta, su ve tuzu bir kasede çırpın.

Ardından azar azar unu ilave edip yoğurmaya başlayın. İhtiyaç olması durumunda un ve su ekleyin.

Hamuru yoğurduktan sonra bezelere ayrın ve üzerini örterek dinlenmesi için kenara alın.

İç harcı için peyniri ezin.

Kuru soğanı da küçük küçük doğrayın ve peynire ekleyin.

Yarım demet maydanozu da ince ince kıyıp peynirli harçla karıştırın.

30 dakika kadar dinlenen hamuru açın.

Açışan hamuru kare şeklinde kesin ve uç kısımlarına peynirli harçtan ekleyip üçgen şeklinde kapatın. Çatal yardımıyla kenarlarına bastırın.

Suyu tencerede kaynatın ve içerisine tuz ekleyin.

Hazırladığını hamurları da kaynar suda yumuşayana kadar pişirin.

Üzeri için tereyağını bir tavada eritin. Salçayı da ekleyip kavurun.

Hazır olan mantıları servis tabağına alın.

Üzerine tereyağlı salçalı sosu ekleyin ve iri çekilmiş cevizle süsleyerek servis edin.

Afiyet olsun...