GeriHamur İşi Tarifleri Pırasalı tart tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pırasalı tart tarifi

Pırasalı tart tarifi

Daha fazla sebze tüketmek istiyor ama geleneksel sebze yemeklerini bir türlü sevemiyor musunuz? O halde sizin için hazırladığımız ağzınıza layık nefis tarife bir göz atın. Çocukların dahi hiç sıkılmadan yiyebileceği harika pırasalı tartın yapılışı ve malzemeleri aşağıda... İşte çok beğeneceğiniz pırasalı tart tarifi…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 125 gram yumuşak tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 tane yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı + 2 yemek kaşığı un

İç harcı için:

  • 500 gram pırasa
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 1 tutam maydanoz

Pırasalı tart tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle tartın harcını hazırlayın.

Pırasaları küçük küçük doğradıktan sonra sıvı yağda kavurun.

Pırasalar yumuşayana kadar pişirdikten sonra ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, pul biber ilave edip altını kapatın ve soğumaya bırakın.

Yumurtalardan birinin sarısını tartın üzerine sürmek için ayırın.

Hamur için olan diğer malzemelerle ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.

Hafifçe un serpilmiş tezgahta merdaneyle tart kalıbının boyutunda açıp yağlanmış tart kalıbına yerleştirin.

Kenarlardaki fazlalıkları bıçakla keserek alın ve fazla kabarmaması için tabanına çatalla delikler yapın.

Üzerine iç harcını döküp düzeltin.

Kenarlardan çıkan hamurları toparlayarak ince şerit haline getirip tartın üzerine yerleştirin.

Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serperek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.

Leziz tartınız servise hazır. Afiyet olsun.