GeriSebze Yemeği Tarifleri Pırasalı ıspanak kavurması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pırasalı ıspanak kavurması tarifi

Pırasalı ıspanak kavurması tarifi

Ispanak ve pırasa kış aylarının en sevilen ve en faydalı iki sebzesi. Normalde bunları ayrı ayrı yemeklerde tüketiyoruz ancak ikisini tek bir tencerede de buluşturmak mümkün. Nefis pırasalı ıspanak kavurması, kış aylarında sofralarınızın favori tariflerinden biri haline gelecek.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram ıspanak
  • 2-3 dal pırasa
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • Sıvı yağ
  • Tuz

Pırasalı ıspanak kavurması tarifi Nasıl yapılır?

Soğanları küp küp, pırasaları ise ince ince doğrayın.

Zeytinyağını kızdırıp önce soğanları sonra da pırasaları içine ekleyerek güzelce kavurun.

Salçayı da ilave edip yemeklik doğradığınız ıspanaklar ekleyin.

Son olarak pirinç ve tuzu da ekleyip pişmeye bırakın.