GeriÇorba Tarifleri Pırasa çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pırasa çorbası tarifi

Pırasa çorbası tarifi

Pırasanın her hali ayrı güzel. Yemeklere ve hamur işlerine çok yakışıyor. Pırasa çorbası da çok seveceğiniz bir lezzet. Lezztinin yanı sıra besleyici olmasıyla da harika bir alternatif. Mutlaka bir şans vermelisiniz, çok beğeneceksiniz. Peki pırasa çorbası nasıl yapılır? İşte pırasa çorbası tarifi ve malzeme listesi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet pırasa
  • 2 adet küçük boy soğan
  • 2 adet orta boy patates
  • 4 diş sarımsak
  • 1 adet defne yaprağı
  • 2 dal maydanoz sapı
  • 5 su bardağı sebze suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 adet tane karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı beyaz sirke

Pırasa çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Pırasanın beyaz kısmını iri iri doğrayın.

Soğanların kabuğunu soyup yemeklik doğrayın.

Sıvı yağı tencerede kızdırın ve sotelemeye başlayın.

Birkaç dakika soteledikten sonra tereyağını, incecik kıyılmış sarımsakları ekleyin ve 2-3 dakika daha soteleyin.

Patatesleri de ufak küpler halinde doğrayın ve tencereye ekleyip birkaç dakika hep birlikte soteleyin.

Sirkeyi de ilave edip hızlıca karıştırın.

Ardından sebze suyunu ekleyin.

Tülbentten küçük bir baharat kesesi yapın ve defne yaprağı, maydanoz sapları ve kırdığınız tane karabiberleri tülbente koyup çorbanın içine atın.

Çorba kaynamaya başlayınca kısık ateşte kaynamaya bırakın.

Patatesler ve pırasalar, yaklaşık 20-30 dakika sonra piştikten sonra, baharat kesesini çıkarın.

Son olarak da tuzu ekleyip çorbayı blender'dan geçirin.

Çorbanızı çırpılmış krema ve krutonla servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...