GeriHamur İşi Tarifleri Piliç cannelloni tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Piliç cannelloni tarifi

Piliç cannelloni tarifi

İtalyan mutfağından bir lezzet...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2,5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
İçi için:
  • 2 adet haşlanmış ve doğranmış but
  • 200 gram mantar
  • Karabiber
  • Tuz
  • Köri
  • Biraz sıvı yağ
Beşamel sos için:
  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 50 gram tereyağ
  • Tuz
  • En üstüne koymak için kaşar rendesi (yaklaşık yarım su bardağı kadar)

Piliç cannelloni tarifi Nasıl yapılır?

Hamuru için gerekli malzemeleri bir kaba koyup yoğurduktan sonra 20 dakika buzdolabında dinlendirin.

Hamur dinlenirken iç malzemesini hazırlayın. Mantarları yıkayıp doğrayın. Kızgın tavada yağda soteleyin. Haşlayıp doğradığınız tavuk etlerini de ekleyip biraz kavurduktan sonra baharatlarını ekleyip altını kapatın. Dolaptan çıkardığınız hamuru mümkün olduğunca dikdörtgen şekilde biraz un yardımıyla ve mantı hamuru kalınlığında açın.

Hamurunuzu açtıktan sonra yaklaşık olarak 10x15 santimetre büyüklüğünde dikdörtgenler kesin. Kaynamış tuzlu suya hamurları 3-4 adet atıp 5 dakika haşlayın. Haşlanan hamurları soğuk suyun içine atıp kevgir yardımıyla çıkarın. Bir bez üzerine hamurları dizip havlu kağıtla tampon yaparak nemini alın.

Hamurun içine daha önceden hazırladığınız iç malzemeden koyup rulo şeklinde sarıp yağladığınız kare cam kaba dizin.

Beşamel sos için yağı eritip unun kokusu çıkana kadar kavurun. Yavaş yavaş sütünü ekleyip muhallebi kıvamına gelince tuzunu ekleyip altını kapatın. Beşamel sosu hamurların üzerine döktükten sonra üzerine kaşar rendesini de ekleyip fırının üst kısmına yakın rafa koyup üzerinin kızarana kadar bekleyin. Sıcak servis yapın.