GeriMeze Tarifleri Pezik turşusu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pezik turşusu tarifi

Pezik turşusu tarifi

Turşu çeşitleri, özellikle kış aylarında sofralarımıza hem renk hem de tat katıyor. Halk arasında dal turşusu olarak da bilinen pezik turşusu, özellikle Sivas mutfağının en sevilen yöresel lezzetlerinden. İşte nefis yemeklerinizi daha da güzel hale getirecek pezik turşusu tarifi...

  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram pezik (pancar dalı)
  • Yarım çay bardağı sirke
  • 6-7 diş sarımsak
  • Limon suyu
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • Su

Pezik turşusu tarifi Nasıl yapılır?

Suya, limon suyu ekleyerek kaynatın.

Kaynayınca pezikleri haşlayın.

Yumuşayınca sudan çıkarıp soğuk suya alın. Daha sonra da süzün.

Pezikleri turşu kavanozuna yerleştirin.

Üzerini çok az geçecek şekilde su ekleyin.

Son olarak kaya tuzu, limon suyu, sirke ve sarımsakları ekleyip ağzını sıkıca kapatın.

10-15 gün içinde tüketilebilir hale gelecektir.

Afiyet olsun...