GeriHamur İşi Tarifleri Peynirli üçgenler tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Peynirli üçgenler tarifi

Peynirli üçgenler tarifi
Tam da ağzınıza layık bir lezzet!

Tam da ağzınıza layık bir lezzet!

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 6 adet baklava yufkası
  • Yarım çay bardağı maydanoz
  • 150 gram beyaz peynir
  • 60 gram tereyağı

Peynirli üçgenler tarifi Nasıl yapılır?

Maydanozları ince ince kıyın. Peyniri derin bir kaseye alıp çatalla ezin. Ezdiğiniz peynirin içine ince ince kıydığınız maydanozları ekleyin.

3 yufkayı aralarına yağ sürerek üst üste olacak şekilde dizin. 4’er parmak kalınlığında kesin. Uç kısımlarına peynirli karışımından paylaştırarak muska şeklinde sarın. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın.

Börekleri yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerine geri kalan eritilmiş tereyağını sürün. 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.