GeriHamur İşi Tarifleri Peynirli hamur tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Peynirli hamur tarifi

Peynirli hamur tarifi

Yapımı çok kolay olan bu lezzet, çay saatleriniz için ideal bir seçim.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250 gram tereyağı
  • 1 fincan sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 bardak kaşar peyniri (rendelenmiş)
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • Un

Peynirli hamur tarifi Nasıl yapılır?

Sıvı yağ ile sirkeyi karıştırın. Tereyağını ufak ufak kesin. Kabartma tozunu, şekeri ve tuzu içine katın. 2,5 bardak rendelenmiş kaşarı ilave edin. Aldığı kadar unu yavaş yavaş karıştırın. Yumuşak bir hamur yapın.

Hamurdan ufak parçalar alıp, incecik açın. Kalıpla şekillendirin. Üzerine yumurta sarısını sürün. Rendelenmiş kaşarla süsleyin.

150 derecedeki fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.