GeriHamur İşi Tarifleri Peynirli bazlama tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Peynirli bazlama tarifi

Peynirli bazlama tarifi
İsterseniz kahvaltıda isterseniz çay sohbetlerinizin yanında sıcacık tüketebilirsiniz.

İsterseniz kahvaltıda isterseniz çay sohbetlerinizin yanında sıcacık tüketebilirsiniz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı sulu yoğurt
  • Yarım paket yaş maya
  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Su
İç harcı için:
  • Kaşar peyniri
  • Dil peyniri
Üzeri için:
  • Tereyağı

Peynirli bazlama tarifi Nasıl yapılır?

Unu derin bir kaba alın ve ortasını açın. Mayayı ortaya koyup tuzu kenarlara serpin. Yoğurdu mayanın üzerine dökün ve ortadan mayayı eriterek yoğurmaya başlayın. Ilık su ilave ederek hamuru yoğurduktan sonra bezeler koparın ve un serptiğiniz tepsiye bezeleri alın. Üzerini streç filmle kapatıp mayalanmasını bekleyin.

Peynirleri rendeleyin. Mayalanan bezeleri elinizle açıp içlerine rendelenmiş peynir koyup kapatın. Üzerine hafifçe bastırın. Yağsız tavada çevirerek pişirin. Üstlerine sıcakken tereyağı sürerek servis edin.