GeriÇorba Tarifleri Peskütan çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Peskütan çorbası tarifi

Peskütan çorbası tarifi

Havalar iyice soğumaya başlamışken sıcacık bir çorba hiç de fena olmaz değil mi? Sivas mutfağına ait peskütan çorbası, kışın tüketilmek için hazırlanan ve ‘peskütan’ adı verilen yoğurttan hazırlanıyor. Lezzetli olmasının yanı sıra besin yönünden de oldukça zengin olan peskütan çorbasının yapımı oldukça kolay. Herkesin evinde bulabileceği malzemelerle yapılan bu çorbayı denemenizde fayda var.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı yarma
  • Yarım su bardağı mercimek
  • 1 su bardağı peskütan
  • 3-4 parça kemikli et (veya et suyu) 
  • 3 litre su
  • Yeterince tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 adet kuru soğan

Peskütan çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Akşamdan ıslattığınız yarma ve mercimeği sabah pişirin.

İçine birkaç parça kemikli et koyun.

Peskütanı soğuk su ile karıştırıp ayran kıvamına getirin. (Peskütan, yoğurdun pişirilmesiyle hazırlanır.)

Ayran kıvamına getirdiğiniz peskütanı ilave edin,yeterince su ve tuz koyup pişirin.

Ayrı bir tavada tereyağını ısıtın.

1 adet kuru soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavurun.

Soğanlar yumuşayınca kuru naneyi de ilave edin.

Çorbanızı bir yandan taşmaması için de sık sık karıştırarak naneli yağı ekleyin. 

Çorba piştiğinde ocaktan alın ve servis tabağına koyun. Afiyet olsun...