GeriKurabiye Tarifleri Perişan kurabiye tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Perişan kurabiye tarifi

Perişan kurabiye tarifi

Kısa süre içinde yapıp, çayın ya da kahvenin yanında afiyetle yiyebileceğiniz nefis bir kurabiye tarifine ne dersiniz? Dışı kıtır içi yumuşacık perişan kurabiye bu tanıma çok uygun. Üstelik içindeki cevizler ve üzümler de bu kurabiyeye enfes bir tat katıyor. Mutlaka denemeniz gereken perişan kurabiye tarifimizi hemen aşağı bırakıyoruz. Denemeyen pişman olur!

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 1 su bardağı kadar kuru üzüm
  • Aldığı kadar un

Perişan kurabiye tarifi Nasıl yapılır?

Tereyağı ve toz şekeri mikserle çırpın.

Yumurtaları teker teker karışıma ilave edip çırpmaya devam edin.

Bir yandan çırpmayı sürdürüp bir yandan sıvı yağı da karışıma ekleyin.

Dövülmüş ceviz ve kuru üzümü de ilave edin.

Son olarak aldığı kadar un ile birlikte kabartma tozu ve tarçını da hamura ekleyip iyice karıştırın.

Ele yapışmayacak bir hamur elde edin.

Tepsiye yağlı kağıt serip hamurdan kaşıkla parçalar alarak tepsiye dizin.

Fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.

Tepsiyi fırına verip kurabiyeleri 25-30 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun!