GeriTatlı Tarifleri Perde tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Perde tatlısı tarifi

Perde tatlısı tarifi

Perde tatlısı, çay saatlerinize lezzet katacak bir tarif. Ağızda dağılan kıvamıyla tarif listenizin favorilerinden biri olacak. Ayrıca yapılışı da oldukça pratik. Dilerseniz irmik kullanmadan da bu nefis tatlıyı yapabilirsiniz. Peki irmikli perde tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte perde tatlısı tarifi ve yapılış aşamaları...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Tabanı için:

10 adet baklavalık yufka
250 gram ceviz içi
1 su bardağı sıvı yağ

Sosu için:

1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

2,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu

Perde tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

İlk olarak tatlınızın şerbetini hazırlayın.

Su ve şekeri bir tencereye alıp karıştıra karıştıra eriyene kadar pişirin.

Kaynamaya başladığı noktada içine limon suyunu ilave edip ocaktan alın.

Baklavalık yufkayı tezgaha serip yağlayın.

Üzerine de irmik serpin.

Ardından yufkayı perde pilesi gibi katlayıp tepsiye yerleştirin.

Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayın.

Sıvı yağı da tatlının üzerine fırça yardımıyla sürün ve tepsiyi fırına verin.

Yumurta, sıvı yağ, süt, kabartma tozunu bir kasede karıştırıp tepsideki tatlıların üzerine gezdirin.

Tatlıyı yeniden fırına verip üzeri kızarana kadar pişirin.

 Fırından çıkardığınız tatlı hafifçe ılındığında üzerine soğuk şerbeti dökün.

Tatlı şerbetini çektikten sonra dilimleyip servis edin.

Afiyet olsun...