GeriTatlı Tarifleri Pepeçura tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pepeçura tarifi

Pepeçura tarifi

Karadeniz geleneksel tatlarından biri olan pepeçuranın ana malzemesi üzüm. Siyah üzümle hazırlanan bu tarifte üzüm suyu, mısır nişastası ile birleşiyor. Yaz aylarında mis gibi kokusuyla tarif defterinizin sevilen lezzetlerinden biri haline gelecek. Peki Pepeçura nasıl yapılır? Denemek isteyenler için pepeçura tarifi ve malzeme listesi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram siyah üzüm
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı mısır nişastası
  • 6 su bardağı su

Pepeçura tarifi Nasıl yapılır?

Üzümleri güzelce yıkayıp tencereye alın.

Üzerine su ilave edip kaynatın.

Daha sonra şekeri de ekleyip birkaç dakika daha kaynatın.

Üzümler yumuşayınca tencereyi ocaktan alın.

Süzgeci büyükçe bir kasenin üzerine koyun ve şerbetli üzümü süzgeçten geçirin.

Süzgecin içinde kalan üzümleri bir kaşık yardımıyla ezerek tüm suyunun süzgeçten geçmesini sağlayın.

Üzüm suyundan 1 su bardağı alıp ayrı bir tencerenin içine koyun.

Ayırdığınız üzüm suyunu karıştırarak mısır ununu ekleyin.

Pürüzsüz bir kıvam elde edince azar azar geri kalan üzüm suyunu çırparak ilave edin.

Kıvam alınca kaselere paylaştırın.

Ilındıktan sonra da buzdolabına koyup soğutun.

Dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...