Pendik pilakisi tarifi
Mangal sofralarının enfes lezzetlerinden biri olan pilakinin pratik tarifi sizlerle!
Yapımı için malzemeler
- 500 gram iri taneli kuru fasulye
- 1 kaşık toz kırmızı biber
- Yarım demet maydanoz
- Yarım litre sıvı yağ
- Yarım kaşık toz şeker
- 3 adet kuru soğan
- Tuz
Pendik pilakisi tarifi Nasıl yapılır?
Fasulyeyi 10 saat kadar suda bekletin. Sonra suyunu süzüp bol suyla yıkayıp süzün. Bir tencereye boşaltın. Üzerini bir parmak geçecek şekilde su koyup harlı ateşte kaynama noktasına getirdikten sonra orta ateşte pişirin.
Başka bir tencerede yağı kızdırın, içine piyazlık doğranmış soğanları koyup sararıncaya kadar kızartın. En sonunda maydanoz ve biberi de ekleyin.
Bu karışımı suyunu süzmeden kaynaması bitmiş olan fasulyenin üzerine döküp içine şeker ve tuzunu ekleyip çok hafif ateşte 5 saat dinlendirin fakat kaynatmayın.
Ilındıktan sonra servis yapın.