GeriTatlı Tarifleri Pekmezli taş kadayıf tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pekmezli taş kadayıf tarifi

Pekmezli taş kadayıf tarifi

Tatlı keyfine varacağınız, pekmezli taş kadayıf tarifi.

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 12 adet taş (yassı) kadayıf
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
Kızartmak için:
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 adet yumurta
Şurubu için:
  • 1 su bardağı pekmez
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su

Pekmezli taş kadayıf tarifi Nasıl yapılır?

Su ile şekeri tencereye koyup, şeker eriyene kadar karıştırın. Şurubun koyulaşması için 10 dakika kaynatıp, pekmezi ekleyin. 5 dakika daha kaynatıp, ocağı kapatın.

Derin bir kasenin içinde 3 adet yumurtayı kırıp, çırpın. Tavada sıvı yağı kızdırın. Bir cam kaba, soğuk su doldurup bekletin.

Taş kadayıfların hepsini tek tek yumurtaya bulayıp, kızgın yağda kızartın. Kızaran taş kadayıfları tavadan alıp, yumurta kokmaması ve fazla yağlı olmaması için soğuk suya batırıp çıkarın.

Ardından hemen şurubun hepsini tencerenin içerisine alıp 3 dakika kaynatın. Şurubu çeken taş kadayıfları servis tabağına alın. Kalan şurubu üzerine döküp, ceviz ve tarçınla süsledikten sonra servis yapın.