GeriMeze Tarifleri Pekmezli hoşmak tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pekmezli hoşmak tarifi

Pekmezli hoşmak tarifi

Giresun mutfağının sevilen yemeklerinden hoşmak, tıpkı patates püresi gibi yemeklerin tamamlayıcısı olarak sofralarda yer alıyor. Barbunya püresi de diyebileceğimiz hoşmağı sade tüketebileceğiniz gibi pekmezli de tüketebilirsiniz. Peki pekmezli hoşmak nasıl yapılır? Sofralarınızın yıldızı olacak pekmezli hoşmak tarifi…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram barbunya
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı pekmez
  • 1 fincan un
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı su

Pekmezli hoşmak tarifi Nasıl yapılır?

  • Barbunyaları yumuşaması için birkaç saat suda bekletin.
  • Yumuşayan barbunyaları derin bir tencerede kaynayan suyun içine atıp haşlayın.
  • Ardından püre haline getirin.
  • Hazırladığınız püreyi bir tencereye alın ve üzerine 1 su bardağı suyu ilave edin.
  • Biraz karıştırdıktan sonra üzerine un döküp pişirin.
  • Ayrı bir tavada tereyağını eritin ve sarımsakları içine rendeleyip kavurun.
  • Sarımsakları muhallebi kıvamına gelen hoşmağa ilave edin.
  • Tencerede pişen hoşmağı bir tepsiye alın.
  • Soğuduktan sonra üzerine pekmez dökün.
  • Afiyet olsun.