GeriBalık Tarifleri Pazılı mezgit sarma tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pazılı mezgit sarma tarifi

Pazılı mezgit sarma tarifi

Alışık olmadığınız pazılı mezgit tarifinin yapımı çok basit!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet iri mezgit balığı
  • 4 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 demet pazı
  • 6 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Tuz

Pazılı mezgit sarma tarifi Nasıl yapılır?

Üzümleri ılık suda bekletin.

Pazı yapraklarını kaynayan suya batırıp çıkarın. Süzdükten sonra saplarını kesin.

Kılçıkları çıkarılmış mezgitleri küçük küçük doğrayın. Tencereye koyup, yarım bardak suyla 5 dakika haşlayın.

Küp küp doğradığınız soğanları karabiber ve tuzla ovun. Sıvı yağ, üzüm ve balıkları da ekledikten sonra dolma içiniz hazır demektir.

Pazı yapraklarının damarlı kısımlarını ezin. Balıklı harçtan bir parça koyup sarın. Tencereye, önce pazı yapraklarını, sonra dolmaları koyun. Üzerini küçük bir tabakla kapatın. 1 bardak su ilave edip 20 dakika pişirin.

Yemeği, yoğurtlu mayonezle servis yapabilirsiniz.