GeriÇorba Tarifleri Pazı çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pazı çorbası tarifi

Pazı çorbası tarifi

Pazı sarması veya yemeği Karadeniz mutfağının geleneksel lezzetlerinden biridir. Ancak, çorbası da ayrı bir güzel. Üstelik yapılışı da çok kolay. Vitamin değeri oldukça yüksek olan bu çorbanın tarifini sizin için hazırladık. İşte kolayca yapabileceğiniz pazı çorbası tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 demet pazı
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 4 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • Pul biber

Pazı çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Pazı yapraklarını güzelce yıkayıp ince ince doğrayın.

Soğanı da küp küp doğrayıp yağda soteleyin.

Havuç ve patatesi de doğrayıp soğanla beraber soteleyin.

Üzerine suyu ilave edip kaynatın.

Pazı yapraklarını da ekleyip sebzeler yumuşayana kadar kaynatmaya devam edin.

Hazır olunca blender'dan geçirin.

Üzerine tereyağlı pul biberli sosu gezdirerek servis edin.

Afiyet olsun...