Patlıcanlı kiş tarifi
Neredeyse her malzemeyle yapılabilecek nefis hamur işi kişin en lezzetli hallerinden biri de patlıcanlısı. İçi patlıcan beğendiye benzer çok lezzetli bir harçla dolu olan patlıcanlı kişi, hem ana yemeklerde hem de çayın yanında tüketebilirsiniz. Her şekilde çok beğeneceğinize emin olduğumuz patlıcanlı kişin tarifi ve malzemeleri aşağıda. Afiyet olsun…
Yapımı için malzemeler
Hamuru için:
- 1 su bardağı un
- 75 gram tereyağı
- 1 tutam tuz
- 4 yemek kaşığı soğuk su
İç harcı için:
- 3 adet patlıcan
- 15 gram tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1,5 çay bardağı süt
- 150 gram rendelenmiş kaşar
- 1 diş sarımsak
- Tuz
Patlıcanlı kiş tarifi Nasıl yapılır?
Tereyağını küp küp doğrayın.
Un, su ve tuzla birlikte 3 dakika kadar mutfak robotunda karıştırın.
Ardından hamuru mutfak tezgahına aktarın ve elinizle yoğurun.
Hamuru merdaneyle açın ve streç filme sarıp 15 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.
Patlıcanları közleyip soyun ve iri iri doğrayın.
Üstlerine limon suyu gezdirin.
Tereyağını tencerede eritip içine unu ekleyin ve hafifçe kavurun.
Patlıcanları süzüp una ilave edin ve karıştırın.
Sütü de ekleyin ve kıvamı biraz koyulaşana kadar pişirin.
Harcı ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
Buzdolabında dinlendirdiğiniz hamuru tart kalıbına bastırarak yerleştirin.
Patlıcanlı harcı hamurun üzerine yayın.
Son olarak rendelenmiş kaşarı da patlıcanların üzerine serpin.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın.
Tartı fırına verip hamuru kızarana kadar pişirin.
İlk sıcağı çıktıktan sonra ılık servis yapın. Afiyet olsun…