Fotoğraf: Alamy
Son Güncelleme:
Patlıcan kuşu tarifi
“Hamsi kuşunu duymuştuk ama patlıcan kuşu da ne?” diye merak ediyorsanız çok doğru bir yere geldiniz. İnce uzun doğranmış patlıcanların yumurta ve mısır ununa bulandıktan sonra kızartılmasıyla elde edilen bu nefis yemek, özellikle yaz aylarında favoriniz olacak. İşte çıtır çıtır patlıcan kuşu tarifimiz…
Yapımı için malzemeler
- 4 adet patlıcan
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı mısır unu
- Tuz
Kızartmak için:
- Sıvı yağ
Patlıcan kuşu tarifi Nasıl yapılır?
Patlıcanları alaca soyup ince uzun doğrayın.
Derin bir tencerede bol suda haşlayın ve sularını güzelce süzdürün.
Süzüp kuruladığınız patlıcanların üzerine tuz serpin.
Yumurtaları gerin bir kasede çırpın.
Mısır ununu da ayrı bir kase koyun.
Sıvı yağı tavada kızdırın.
Patlıcanları önce yumurtaya ardından mısır ununa bulayıp yağda kızartın.
Yemeğiniz hazır. Özellikle sarımsaklı domates sosuyla enfes oluyor. Afiyet olsun…