GeriEt Yemeği Tarifleri Patlıcan kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Patlıcan kebabı tarifi

Patlıcan kebabı tarifi

Patlıcan dolma, kızartma gibi çeşitli tariflere lezzet veriyor. Ancak patlıcan kababının yeri başka. Yanında pilav ve ayranla da akşam yemeği için nefis bir menü. Peki patlıcan kebabı nasıl yapılır? Denemek isteyenler için patlıcan kebabı tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 3 adet patlıcan
  • 2 adet kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 su bardağı bayat ekmek kırıntısı
  • 2 diş sarımsak
  • Kırmızı biber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz

Sosu için:

  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 2 adet yeşil biber
  • Yarım su bardağı et suyu (Tercihe göre)
  • Sarımsak
  • Karabiber
  • Tuz

Patlıcan kebabı tarifi Nasıl yapılır?

Patlıcanları alacalı soyun ve yuvarlak biraz geniş dilimler halinde doğrayın.

Üzerine biraz tuz serpin ve bekletin.

Süzüldükten sonra bol suda yıkayın.

Bu esnada kıymayı yoğurma kabına alın.

Soğanı rendeleyin, maydanozları ince ince kıyın.

Soğan ve maydanozları kıymaya ilave edin.

Sarımsakları ezip ekmek kırıntısı, tuz ve baharatlarla birlikte kıymaya ekleyin. Hepsini güzelce yoğurun.

Kıymadan yumurta boyutunda parçalar alın ve elinizde yuvarlayın.

Tepsiye bir köfte bir patlıcan olacak şekilde yerleştirin. Dilerseniz şişe de dizebilirsiniz.

Bütün malzemeyi bu şekilde hazırlayıp tepsiye dizin.

Domates salçasını kaseye alıp sıcak suyla ezin.

Üzerine rendelediğiniz domatesi, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.

Son olarak yeşil biberleri ince ince doğrayıp sarımsakları ezin.

Sarımsak, et suyu ve biberleri de salçalı sosa ilave edip hepsini karıştırın.

Sosu köfte ve patlıcanların üzerine her yerine gelecek şekilde yayın.

Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Tepsiyi fırına verip 20 dakika pişirin.

Yemek suyunu çekince ocaktan veya fırından alın ve üzerine kıyılmış maydanoz serperek sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet olsun…