GeriHamur İşi Tarifleri Patile tarifi (Patatesli- Kıymalı)
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Patile tarifi (Patatesli- Kıymalı)

Patile tarifi (Patatesli- Kıymalı)

Anadolu'nun yöresel lezzetlerinden olan patile tarifi patatessli, kıymalı ve peynirli iç harcıyla hazırlanabiliyor. Özellikle Tunceli, Elazığ bölgelerinde sıklıkla yapılan patile her öğün ayranla birlikte sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz bir tarif. İşte, patile nasıl yapılır merak edenlere, patatesli kıymalı patile tarifi detayları...

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250 gram kıyma
  • 4 adet orta boy haşlanmış patates
  • 1 orta boy soğan
  • 3 su bardağı su
  • 1 paket instant maya
  • 1 kilo un
  • 1 çay kaşığı tuz

Patile tarifi (Patatesli- Kıymalı) Nasıl yapılır?

Öncelikle hamuru için; un, su, tuz ve mayayı yoğurma kabına alarak hazırlayın.

Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ettiğinizde yarım saat kadar mayalamaya bırakın.

İç malzemeleri için; soğanları küp küp doğrayın.

Patatesi rendeleyin, kıyma ve tuz ile harmanlayın.

Tavada iç malzemesini biraz pişene kadar kavurun.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alarak açın ve içerisine iç malzemesinden koyup kapatın.

Kızgın yağda arkalı önlü kızartarak sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun...