GeriEt Yemeği Tarifleri Patatesli yahni tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Patatesli yahni tarifi

Patatesli yahni tarifi

Patatesli yahni yapmak, hiç bu kadar pratik olmamıştı!

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kuzu kuşbaşı
  • 4 adet patates
  • 4 adet kuru soğan
  • 4 adet sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Patatesli yahni tarifi Nasıl yapılır?

Soğanları ortadan ikiye bölerek, piyazlık doğrayın. Tencerede tereyağını eritip, soğanları birkaç dakika kavurun. Tuz, karabiber ve şekeri ekleyip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Kuşbaşı etleri ekleyip, 5 dakika kadar da birlikte çevirin. 3 su bardağı su koyarak, doğranmış patates ve yeşil biberleri ekleyin. 30 dakika daha kısık ateşte pişirin ve sıcak olarak servis yapın.