GeriSebze Yemeği Tarifleri Patatesli ve kuzu etli yeşil mercimek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Patatesli ve kuzu etli yeşil mercimek tarifi

Patatesli ve kuzu etli yeşil mercimek tarifi

Et ve patates desteği yeşil mercimeğin lezzetine lezzet katıyor.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 200 gram kuşbaşı kuzu eti
  • 1 havuç
  • 1,5 su bardağı et suyu
  • 2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • Tuz,
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı toz biber
Üzeri için:
  • 3 haşlanmış patates
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Patatesli ve kuzu etli yeşil mercimek tarifi Nasıl yapılır?

Yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı tereyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Kuşbaşı kuzu etlerini ilave edip etlerin rengi dönene kadar kavurun. Küp doğradığınız havuç ve et suyunu ilave edin. Etler suyunu çekip iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Haşlanmış yeşil mercimeği ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın. 5-6 dakika daha pişirip ocaktan alın. Üzeri için haşlanmış patatesleri geniş bir kaseye alıp ezin. Üzerine süt ve tereyağını ilave edin. Bir çatal yardımıyla ezerek püre haline getirin. Mercimekli kuzu etini fırına dayanıklı bir servis kabına alın. Üzerine püre haline getirdiğiniz patatesten yayın ve rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.