GeriSebze Yemeği Tarifleri Patatesli pankek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Patatesli pankek tarifi

Patatesli pankek tarifi

Güne lezzetli başlamak istiyorsanız patatesli pankeki mutlaka deneyin!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 tane yumurta
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 tane patates
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1-2 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kırmızıbiber
  • 3-4 çorba kaşığı un

Patatesli pankek tarifi Nasıl yapılır?

Önce patatesleri haşlayın ve rendeleyin. Kaseye yoğurt, yumurta, tuz, rendelenmiş patates, sıvı yağ ve baharatı koyup karıştırın. Unu azar azar ekleyin, kek kıvamında bir hamur elde edin.

Tavaya 1 damla yağ damlatın, ısıtıp birer kaşık harçtan koyup çift taraflı pişirin.