GeriTavuk Yemeği Tarifleri Patatesli kızarmış tavuk tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Patatesli kızarmış tavuk tarifi

Patatesli kızarmış tavuk tarifi

İşte tüm aile fertlerini memnun edecek bir tarif…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 8 tavuk baget
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı sarımsak
  • Çeyrek zencefil
  • 1 çorba kaşığı garam masala
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 150 mililitre yoğurt
  • 500 gram taze patates
  • 4 büyük domates
  • 1 kırmızı soğan
  • Kişniş

Patatesli kızarmış tavuk tarifi Nasıl yapılır?

1 yemek kaşığı yağ, sarımsak, zencefil, garam masala, zerdeçal ve 2 çorba kaşığı yoğurdu büyük bir kapta karıştırın ve tavuk bagetleri bu sosla kaplayın.  Bu karşıma bulanmış tavukları en az 30 dakika marine etmeye bırakın.

Fırınınızı 180 derecede ısıtın. Patatesleri kalan yağ ve bol çeşniyle birlikte bir kızartma tepsisine koyun. Tavuk bagetleri de ekleyin ve altın rengini alana kadar 40-45 dakika pişirin. Domates, soğan, kişniş ve baharatları patateslerin üzerine serpin ve kalan yoğurtla birlikte servis edin.