GeriHamur İşi Tarifleri Patatesli hıngel tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Patatesli hıngel tarifi

Patatesli hıngel tarifi

Hıngel ya da hingel Anadolu’nun farklı yörelerinde farklı isimlerle karşımıza çıkabilen bir tür mantı. İçine zaman zaman kıyma da konuyor ama asıl hıngel denince akla öncelikle haşlanmış patatesle yapılan hali geliyor. Peki hıngel nasıl yapılır? İşte evde denemek isteyenler için malzemeleri ve yapılış aşamaları…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Hamuru için:

  • 4 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tuz

İç harcı için:

  • 1 kilogram patates
  • 1 adet kuru soğan
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Pul biber

Servis için:

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 3-4 diş sarımsak
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Toz kırmızı biber

Patatesli hıngel tarifi Nasıl yapılır?

Patatesleri yumuşayana kadar haşlayın.

Unu yoğurma kabına alın.

Ortasını açıp tuz, yumurta ve suyu ekleyin.

Güzelce yoğurarak sert bir hamur elde edin.

Hamuru dört eşit parçaya bölüp nemli bir bezin altında dinlenmeye bırakın.

Patatesleri soyup ezin.

Soğanı yemeklik doğrayın.

Zeytinyağını tavada kızdırıp soğanları yağda kavurun.

Patatesleri soğanlara ekleyip birkaç dakika daha kavurun.

İçine tuzunu ve pul biberini ekleyip tavayı ocaktan alın.

Hamurları mantı kalınlığında açıp çay bardağı ağzı büyüklüğünde kesin.

Ortalarına patatesli harçtan koyup örgü şeklinde kapatın.

Tüm malzemeyi bu şekilde hazırladıktan sonra büyük bir tencerede su kaynatın.

İçine biraz tuz ve sıvı yağ ilave edin.

Mantıları suya atın.

Pişmeye başladığında yüzeye çıkacaklar.

Bir iki dakika daha pişirdikten sonra kevgirle sudan alın.

Sarımsağı ezip çırptığınız yoğurtla karıştırın.

Tereyağını kızdırıp biberi yağda çevirin.

Hıngellerin üzerine sarımsaklı yoğurdu ve biberli yağı gezdirin. Afiyet olsun…