Pastırmalı Karatay yumurtası tarifi
Bu yumurtayı kahvaltıda tüketebileceğiniz gibi diğer öğünlerde de afiyetle yiyebilirsiniz.
Yapımı için malzemeler
- 4 adet yumurta
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet domates (arzuya göre)
- 100 gram pastırma
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Kristal kaya tuzu
- Karabiber
Pastırmalı Karatay yumurtası tarifi Nasıl yapılır?
Soğanları piyazlık, domatesleri ise küp küp doğrayın. Pastırma dilimlerini 3-4 parçaya bölün. (İsterseniz çemenini ayıklayabilirsiniz).
Genişçe bir tavaya tereyağını koyun ve kısık ateşte eritin. Üzerine soğanları ve pastırmaları koyup 2-3 dakika soteleyin. Domatesleri de ilave edip 1-2 dakika daha soteleyin. Bir çay bardağı su ile sirkeyi karıştırıp tavaya ilave edin, kapağını kapatıp kısık ateşte kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca 3-5 dakika kadar pişirin.
Tavadaki malzemelerin üzerine tuz ve karabiber serpip, ortalarına dört tane küçük havuz açın. Buralara yumurtaları kırın ve tavanın kapağını kapatıp yumurtaların akları beyazlaşıncaya kadar pişirin.