GeriKurabiye Tarifleri Pastane usulü un kurabiyesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pastane usulü un kurabiyesi tarifi

Pastane usulü un kurabiyesi tarifi
Pratik ve uzun süre taze kalabilen bu kurabiyelere bayılacaksınız!

Pratik ve uzun süre taze kalabilen bu kurabiyelere bayılacaksınız!

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1.5 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı mısır nişastası
  • Alabildiğince un

Pastane usulü un kurabiyesi tarifi Nasıl yapılır?

Oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvı yağ ve pudra şekerini yoğurma kabına alıp iyice karıştırın. Bu malzemelere nişastayı ekleyin. Kontrollü bir şekilde ununu ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ilavesi yapın.

Kıvamını alan hamurdan, portakal büyüklüğünde parçalar koparıp güzelce yuvarlayın. Arzu ettiğiniz şekilde şekillendirip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.

175 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Pişen kurabiyeleri ilk sıcaklığı çıkınca, üzerine pudra şekeri eleyip servis tabağına alın.