Fotoğraf: iStock
Son Güncelleme:
Pancar kebabı tarifi
Kış için sağlıklı sebzeler arasında yer alan pancar ve protein açısından oldukça faydalı kuşbaşı etin bir arada olduğu pancar kebabı tarifi akşam yemeği menüsünde olmayı hak ediyor. Rengi ve tadıyla hem göze hem damağa hitap eden pancar kebabı tarifi nasıl yapılır merak edenlere, detaylar hemen aşağıda...
Yapımı için malzemeler
- 600 gram dana kuşbaşı
- 12 adet arpacık soğan
- 2 adet orta boy pancar
- 30 adet kuru erik
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı tuz
Pancar kebabı tarifi Nasıl yapılır?
Öncelikle pancarları temizleyip iri küpler halinde dilimleyin.
Sıvıyağda bir kavurduktan sonra etleri ilave edin.
Ardından kabukları soyulmuş arpacık soğanı ve erikleri de ekleyerek kısık ateşte pişirmeye bırakın.
Etler yumuşayınca ve suyunu çekince karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın ve altını kapatın.
Nefis bir bulgur pilavı ile servis edeviliriniz. Afiyet olsun...