GeriSebze Yemeği Tarifleri Pancar çiçeği (Maruk) kavurması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pancar çiçeği (Maruk) kavurması tarifi

Pancar çiçeği (Maruk) kavurması tarifi

Karadeniz’de en çok tüketilen sebze olan kara lahanadan yapılabilecek sayısız yemek var. Yaprağından, dalına kadar her bölümünün kullanıldığı lahananın bu sefer çiçeğini kullanacağız. Güzel sarı çiçeklerinin görüntüsü kadar tadı da lezzetli olan pancar çiçeği kavurması nasıl yapılır? Özellikle Giresun’da oldukça sık tüketilen bu lezzet, sofralarınızı renklendirecek. Yapımı da oldukça kolay olan pancar çiçeği kavurması tarifi…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 bağ pancar çiçeği
  • 3 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Pancar çiçeği (Maruk) kavurması tarifi Nasıl yapılır?

  • Pancar çiçeklerini ayıklayın ve küçük küçük doğrayın.
  • Kaynar suda 10 dakika kadar haşlayıp süzün.
  • Soğuduğunda hafifçe suyunu sıkın.
  • Soğanları ince ince doğrayın.
  • Orta boy bir tavada tereyağını eritin.
  • Üzerine sıvı yağı ilave edin.
  • Doğradığınız soğanları yağa atıp, pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Ardından soğanların üzerine pancar çiçeğini ilave edin.
  • Biraz kavurduktan sonra tuzu ve biberi ilave edin.
  • Yanında mısır ekmeği ile servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.