GeriPilav Tarifleri Otlu bulgur pilavı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Otlu bulgur pilavı tarifi

Otlu bulgur pilavı tarifi

Bulgur pilavı hem sağlıklı olmasıyla hem de lezzetiyle hepimizin gönüllerinde taht kurmuştur. İçine bir de dereotu, maydanoz gibi yeşillikler girince lezzeti ve faydaları ikiye katlanmış oluyor. Şimdi sizlerle yeşilliklerle zengin enfes bir bulgur pilavı tarifi paylaşacağız. İşte otlu bulgur pilavı yapımı için malzemeler ve kolay yapılışı…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çorba kasesi bulgur
  • 1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 dal yeşil soğan
  • 1 tutam dereotu
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber

Otlu bulgur pilavı tarifi Nasıl yapılır?

İlk önce soğanı küp küp doğrayıp, sarımsakları ezip ya da ince rendeden geçirip kavurun.

Sonrasında salçayı da ekleyip ocağın altı kısık şekilde biraz daha karıştırmaya devam edin

Bulgurunuzu ekleyip son 1 dakika daha kavurun.

Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip yumuşayan dek pişirin.

Altını kapayınca ince doğradığınız yeşillikleri de ekleyin. Yeşillikleri önceden eklemeniz, tatlarını ve rengini kaybetmesine neden olur, bu nedenle altını kapattıktan sonra eklemelisiniz.

Tuz karabiberi de ekleyip, kapağını kapatıp dinlenmesini bekleyin.

Dilerseniz tavuk eti, mantar ya da kırmızı et ile lezzetli bir sunum hazırlayabilirsiniz.

Afiyet olsun.