Taze uskumru nasıl temizlenir ve nasıl pişirilir? Uskumru yaparken bu püf noktalara dikkat!
Uskumru özellikle sokaklardaki balık ekmek tezgahlarında en sık karşımıza çıkan balıklardan biridir. Ancak evde taze uskumru temizlenmesi ve pişirilmesi bazı incelikler gerektirir. Peki, taze uskumru nasıl temizlenir, nasıl pişirilir? İşte, uskumru temizlemenin ve pişirmenin püf noktaları...
Izgarası, dolması ve çirozu çok lezzetli olan uskumruyu tavada da kolayca pişirebilirsiniz. Ancak taze uskumru özellikle temizlenmesiyle püf noktalar gerektirir. İşte, taze uskumru nasıl temizlenir ve pişirilir merak edenlere, merak edilen püf noktalar ve uskumru tarifi...
TAVADA USKUMRU MALZEMELERİ
1 adet iri uskumru
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım tatlı kaşığı limon suyu
Yarım tatlı kaşığı kekik
Tuz
USKUMRU NASIL TEMİZLENİR?
Uskumruda pul olmadığı için dış kısmını hafif bir şekilde temizlenebilir. Balığın dışındaki kaygan sıvıyı ise, ortadan kaldırmak yeterlidir. Uskumrunun her iki tarafına bu işlem uygulanır.
Sonrasında ise, balığın başından aşağıya doğru bir çizik atmanız gerekir.
Karnını ikiye ayırdıktan sonra içinde bulunan organları temizlemeniz gerekir.
Ardından bol su ile balıkları güzelce yıkamanız gerekir.
USKUMRU NASIL PİŞİRİLİR?
Uskumruyu ayıklayıp iki filetoya bölün. (Bunu balıkçınızdan da rica edebilirsiniz.)
Balıkları hafifçe tuzlayın.
Tavayı 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile yağlayın.
Balıkları tavaya alıp orta ateşte önlü arkalı kızartın.
Sosu için zeytinyağı, limon suyu, kekik ve tuzu karıştırın.
Tavadan alıp servis tabağına aktardığınız balıkların üzerine kekikli sosu gezdirin.
Soğutmadan servis edin. Afiyet olsun...