Nohutlu yahni tarifi
Nohutlu yahni, Nevşehir yöresine ait en nefis yemeklerimizden biri. Normalde çömlek içinde ve tandır közünde pişen nohutlu yahniyi evinde yapmak isteyenler için çok pratik bir tarif hazırladık. İşte evde nohutlu yahni yapımı için malzemeler ve yapılış aşamaları…
Yapımı için malzemeler
- 2 su bardağı nohut
- 500 gram kuşbaşı dana eti
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 15 gram tereyağı
- 250 gram arpacık soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Kırmızı pul biber
- 2,5 su bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı et suyu
Nohutlu yahni tarifi Nasıl yapılır?
Nohudu 10-12 saat önceden suda bekletin.
Ertesi gün suyunu süzüp bir tencerede yumuşayana haşlayın.
Bir başka tencerede zeytinyağını kızdırıp domates ve biber salçasını kavurun.
Etleri ve tereyağını da ekleyip kavurmaya devam edin.
Üzerine sıcak suyu ve et suyunu ekleyip kaynamaya bırakın.
Etler yumuşadığında arpacık soğanları ilave edin.
10 dakika daha pişirdikten sonra nohut, tuz ve baharatları ilave edin.
Soğanlar da piştiğinde ocaktan alıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…