GeriTavuk Yemeği Tarifleri Nohutlu tavuk yemeği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Nohutlu tavuk yemeği tarifi

Nohutlu tavuk yemeği tarifi

Şöyle hem hızlı hem de güzel bir ev yemeği hazırlamak istiyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • Yarım çay bardağı ince kıyılmış kişniş
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1,5 su bardağı hafif haşlanmış nohut
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet soğan
  • 800 gram tavuk kalça eti
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 2 yemek kaşığı toz kırmızı biber
  • Tuz
  • Karabiber

Nohutlu tavuk yemeği tarifi Nasıl yapılır?

Tüm baharatları ve tuzu bir kapta karıştırın. Tavuk eti parçalarını baharatlara bulayın. Soğanları piyazlık doğrayın ve bir kâseye koyun. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağını ilave edin ve karıştırın. Soğanları fırın kabına yayın ve nohutlar ile birlikte baharata buladığınız tavukları ekleyin. Zeytinyağı, limon suyu ve limon kabuğunu da üzerine ekleyin.

180 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dakika boyunca yemeğinizi pişirin.