Niçoise salata tarifi
Fransız mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan niçoise salatası genellikle balık kullanılarak yapılır. Ancak ahtapot gibi farklı deniz ürünleri de salataya oldukça lezzet katıyor. Ton balığı ya da ançüez kullanılarak yapılan bu salatanya yiyenler hayran kalıyor. Diyet yapanların veya hafif lezzetler arayanların ilk tercihleri arasında yer alacak bu doyurucu salata Masterchef yarışması ile adını daha da duyurdu. Peki niçoise salata nasıl yapılır? İşte cevabı…
Yapımı için malzemeler
- 3 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet marul
- 1 kutu konserve ton balığı
- 5 adet ançüez
- 2 adet yumurta
- 10 adet siyah zeytin
Sos için
- 1 çorba kaşığı üzüm sirkesi
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı kuru fesleğen
- Tuz
- Karabiber
Niçoise salata tarifi Nasıl yapılır?
Domatesleri güzelce yıkayın ve kabuklarını soymadan dörde bölün.
Soğanın kabuklarını soyup halka şeklinde doğrayın.
Üzerine 1 çay kaşığı tuz serpin.
Yumurtaları katı kıvamda haşlayıp kabuklarını soyun ve dörde bölün.
Marulun iç yapraklarını ayırıp temizleyin ve doğrayın.
Yeşil biberi temizleyip kesin.
Ançüezleri uzunlamasına ikiye kesin.
Sos için, sarımsağı havanda ezip bir kaba alın.
Sos malzemelerinin tümünü ilave edip karıştırın.
Salata malzemelerini geniş bir salata kasesine alıp harmanlayın.
Ardından yon balığını da ilave edin.
Üzerine sosu gezdirip servis yapın.