Nezaket kebabı tarifi
Nezaket kebabı, börek ve kebap keyfini tek tabakta yaşamanızı sağlayan nefis bir fırın yemeği. Yufkaların arasına sarılan kıymalı harç domatesli ve biberli sosla bir araya geldiğinde tadına doyum olmuyor. Siz de nezaket kebabını evde yapıp sofralarınıza taşımak isterseniz işte malzemeleri ve yapılış aşamaları…
Yapımı için malzemeler
- 1 kilogram dana kıyma
- 1 su bardağı galeta unu
- 2 adet yumurta
- 2 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 adet yufka
Sosu için:
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 adet sivri biber
- 2 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 2 su bardağı su
Nezaket kebabı tarifi Nasıl yapılır?
Harç için soğan ve sarımsağı rendeleyip derin bir kasede diğer malzemelerle bir araya getirin.
Harcı köfte yoğurur gibi güzelce yoğurun.
Yufkalardan birini tezgaha D şeklinde yayın.
Kıymanın dörtte birini yufkanın geniş kısmına yayıp rulo şeklinde sarın.
Ucunu ıslatıp yapıştırın.
Ruloyu 2 parmak genişliğinde dilimleyip yağladığınız tepsiye dik halde dizin.
Tüm malzemeyi bu şekilde hazırlayıp tepsiye yerleştirin.
Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra tepsiyi fırına verin ve 35 dakika pişirin.
O esnada sos için sarımsakları rendeleyin.
Biberleri ve domatesleri yemeklik doğrayın.
Sıvı yağı tavada kızdırıp önce biberleri ardından sarımsak ve domatesi ekleyerek soteleyin.
Suyu da ilave edip suyun yarısını çektirene kadar pişirin.
Köfteler fırından çıkınca üzerine domates sosunu dökün.
Yemeğiniz hazır! Soğutmadan servis edin. Afiyet olsun…