Son Güncelleme:
Narlı ve bademli kuzu eti tarifi
Türk mutfağında etle meyvenin uyumu büyük yer tutar. Bu yemek de o uyumun bir sembolü...
Yapımı için malzemeler
- 500 gram kuşbaşı kuzu eti
- Tuz
- Karabiber
- 1 soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı nar tanesi
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı kabuksuz badem
- 5-6 dal maydanoz
Narlı ve bademli kuzu eti tarifi Nasıl yapılır?
Kuşbaşı kuzu etini bir kaseye alın. Üzerine tuz ve karabiber serpin. Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Salça, etler ve narı ekleyip un serpin. Etlerin rengi dönene kadar kavurun. Sıcak suyu ilave edip etler iyice yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan almaya yakın badem ve iri doğradığınız maydanoz yapraklarını ilave edin. Sıcak servis yapın.