GeriEt Yemeği Tarifleri Nardan aşı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Nardan aşı tarifi

Nardan aşı tarifi

Diyarbakır mutfağının enfes tariflerinden biri olan nardan aşının temel malzemesi kıyma ve bulgur. Nar ekşisinin de lezzet kattığı nardan aşı, alışılmış köfte tariflerinden farklı bir şeyler arayanlar için nefis bir seçenek. Peki nardan aşı nasıl yapılır? İşte nardan aşı tarifi ve malzemeleri...

  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Köftesi için

  • 350 gr. dana kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 yemek kaşığı kuru reyhan
  • 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber

Suyu için

  • 2,5 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet soğan
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • 7 su bardağı kaynar su
  • 1 yemek kaşığı karabiber
  • Tuz

Nardan aşı tarifi Nasıl yapılır?

Soğanı rendeleyin.

Kıyma, bulgur, tuz ve kuru reyhan, pul kırmızı biber, ekleyip, iyice yoğurun.

Sonra köfte harcından parçalar koparıp, avucunuzda yuvarlayın.

Daha sonra yemeğinizin suyu için soğanı iri rendeleyin.

Tencereye ekleyip tereyağında kavurun.

Orta ateşte ve soğanlar yumuşayana kadar yaklaşık 3-4 dakika kavurun.

Ardından salçayı da ekleyip birkaç dakika daha pişirin.

Üzerine sıcak suyu da ekleyip kaynatın.

Kaynadıktan sonra ner ekşisi ve köfteleri karıştırarak ilave edin.

20-25 dakika kadar daha pişirin ve yemeğiniz hazır.

Afiyet olsun...