GeriKek Tarifleri Muzlu ekmek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Muzlu ekmek tarifi

Muzlu ekmek tarifi

Evinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz tatlının tarifi sizlerle...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 2 bardak un
  • 1 bardak toz şeker
  • 8 yemek kaşığı süt
  • 4 adet muz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tutam tuz

Muzlu ekmek tarifi Nasıl yapılır?

Un, kabartma tozu ve tuzu mikser kabına koyun. Yavaş yavaş sıvı yağ ve şeker ilave edip karıştırarak kek hamuru yapın.

Muzları ayrı bir kapta çatalla ezip süt ilave edin. Bu karışımı da hamura ekleyin. 10 dakika düşük devirde mikserde çırpın.

Hamuru yağlanmış kek kalıbına dökün. Üstüne çatal batırarak birkaç yerinden delin. 160 derecelik fırında 1,5 saat pişirin.