GeriEt Yemeği Tarifleri Mutancana tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mutancana tarifi

Mutancana tarifi

Mutancana, uzun yıllar Osmanlı mutfağında yapılan ve günümüze ulaşan nefis bir yemek. Etin yanı sıra bal, kuru meyveler ve sumak da kullanılan mutancanın tadı damağınızda kalacak. Akşam yemeği ve misafir sofraları için harika bir alternatif. Peki mutancana nasıl yapılır? İşte mutancana tarifi ve malzeme listesi... Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 800 gram kuzu eti
  • 100 gram arpacık soğan
  • 50 gram kuru kayısı
  • 50 gram soyulmuş iç badem
  • 50 gram kuru incir
  • 50 gram kurutulmuş mürdüm eriği
  • 2 çay kaşığı sumak
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı ılık su
  • Tuz

Mutancana tarifi Nasıl yapılır?

Bademleri önceden suda haşlayın.

İncir ve kayısıları jülyen doğrayın.

Diğer meyveleri de temizleyip yıkayın ve çekirdeklerini çıkarıp hazırlayın.

Tereyağını tencerede eritin ve etleri ekleyin. Etler suyunu salıp çekene kadar arada karıştırarak iyice kavurun.

Küp küp doğradığınız soğanları da ete ekleyin ve 2-3 dakika daha kavurun.

Ilık suyu da ilave edip kısık ateşte 45 dakika kadar pişirin.

Üzerine üzüm, erik, bal ve tuzu ekleyip 5 dakika daha pişirin.

Başka bir tencerede suda haşladığınız bademler ile jülyen doğradığınız incir ve kayısıları soteleyin ve ete ekleyin.

Üzerine taze kekik serpip servis edin.

Afiyet olsun...