GeriEt Yemeği Tarifleri Mutancana tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mutancana tarifi

Mutancana tarifi

Osmanlı mutfağı denince ilk akla gelen et yemeği tariflerinden biri olan mutancana, lezzeti ve bol malzemesiyle göz dolduran lezzetlerden. Biz bu tarifimizde kuzu eti kullandık ancak dana ya da tavukla da muhteşem bir mutancana yapabilirsiniz. İşte adım adım mutancana tarifi…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 800 gram kuzu eti
  • 100 gram arpacık soğan
  • 50 gram soyulmuş iç badem
  • 50 gram kuru kayısı
  • 30 gram razaki üzüm
  • 50 gram kurutulmuş mürdüm eriği
  • 50 gram kuru incir
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı bal
  • Tuz
  • 2 su bardağı ılık su
  • 2 çay kaşığı sumak

Mutancana tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle tüm malzemelerinizi hazırlayın. Bademlerinizi önceden suda haşlayın. İncir ve kayısıları jülyen doğrayın. Diğer meyveleri de temizleyip yıkayın ve çekirdeklerini çıkarıp hazırlayın.

Tereyağını tencerede eritip içine etleri ekleyin. Etler suyunu salıp çekene kadar arada karıştırarak iyice kavurun.

Küp küp doğradığınız soğanları da ete ilave edip 2-3 dakika daha kavurun. Ilık suyu da içine ekleyip kısık ateşte 45 dakika kadar pişirin.

Etin içine üzüm, erik, bal ve tuzu ekleyip 5 dakika daha pişirin.

Başka bir tencerede suda haşladığınız bademler ile jülyen doğradığınız incir ve kayısıları soteleyin. Hepsini bir araya getirin. Servis ederken üzerine taze kekik serpin.