Fotoğraf: iStock
Son Güncelleme:
Mürdümük çorbası
Mürdümük, mercimekten biraz daha büyük ve bezelye gibi kabuğundan ayrılarak tüketilen bir baklagil çeşidi. Bodrum baklası olarak da bilinir. Muğla'nın geleneksel lezzetlerinden mürdümük çorbası da farklı bir şeyler denemek isteyenler için nefis bir seçenek. Siz de denemek isterseniz, işte tarifi... Şimdiden afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 1,5 su bardağı mürdümük
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1-2 yemek kaşığı toz kırmızı biber
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 5-6 su bardağı sıcak su
- Tuz
Mürdümük çorbası Nasıl yapılır?
Mürdümükleri yıkayıp güzelce süzün. 30 dakika kadar da ıslatırsanız daha hızlı pişer.
Soğanı doğrayıp bir tencerede zeytinyağıyla kavurun.
Salça, toz kırmızı biber ve mürdümükleri de ekleyip iyice kavurun.
Daha sonra sıcak su ekleyin ve kaynayana kadar karıştırın.
Taneler yumuşayıp su ile özleşince çorbanız hazır olacaktır.
Sıcak servis edin.
Afiyet olsun...