Mülayim çorbası tarifi
Yoğurt çorbasının farklı bir versiyonu olan mülayim çorbası tarifi, akşam menülerini lezzetlendirmek için iyi bir fırsat olabilir. Mülayim çorbası malzemeleri içerisinde yer alan et suyu ve sarımsak, bu çorbaya ayrıca sağlıklı bir özellik katıyor. Mülayim çorbası nasıl yapılır merak edenlere, işte pratik mülayim çorbası tarifi ve yapım aşamaları...
Yapımı için malzemeler
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 bardak et suyu
- 3 bardak su
- 3 diş ezilmiş sarımsak
Terbiyesi İçin:
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- Yarım limonun suyu
- Tuz
Üzeri için;
- Tereyağı
- 3 tatlı kaşığı kuru nane
Mülayim çorbası tarifi Nasıl yapılır?
Öncelikle tereyağı ve sıvıyağda unu rengi dönene kadar kavurun.
Dövülmüş sarımsakları da ekleyip karıştırarak kavurmaya biraz daha devam edin.
Ardından, suyu ve et suyunu azar azar ilave edip bir yandan da çırpma teliyle karıştırın.
Diğer yandan çorbanın terbiyrdimi hazırlayın. Bunun için; yoğurt, yumurta sarısı ve limon suyunu bir kasede çırpın.
Çorba kaynadıktan sonra, terbiyesine beş altı kaşık ekleyip karıştırın ve yoğurdun kesilmemesini sağlayın.
Sonrasında, terbiyeyi yavaşça çorbaya dökerek bir yandan da karıştırmaya devam edin.
Çorba bir taşım kaynadıktan sonra tuzunu ilave edin ve tereyağında kızdırdığınız naneyi üzerine gezdirip servis edin.
Afiyet olsun...