Muhammara tarifi
Kafkas mutfağının geleneksel kahvaltılıklarından olan muhammaranın yapımı yöreden yöreye farklılıklar gösteriyor. Ceviz, baharat ve salçanın mükemmel bir uyum yakaladığı bu güzel sosu kahvaltılarda tercih edebileceğiniz gibi atıştırmalık veya meze olarak da tüketebilirsiniz. İşte, denemek isteyenler için muhammara tarifi... Şimdiden afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 6 dilim bayat ekmek içi
- 1,5 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
- 5 yemek kaşığı acı biber salçası
- 5 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı limon suyu
- 3 yemek kaşığı su
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 diş sarımsak
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı kişniş
Muhammara tarifi Nasıl yapılır?
Bayat ekmek içlerini kenar kısımlarını kullanmadan bir kaseye alın.
Küçük parçalar halinde ufalayın.
Ekmek içlerini limon suyu ve su ile ısladıktan sonra hafifçe ovun.
Sarımsaklara tuz ekleyip ezin.
Ovduğunuz ekmek içlerini, cevizi, acı biber salçası, domates salçası, sarımsak, zeytinyağı ve baharatları karıştırın.
Sosunuz macun kıvamına gelince kızarmış ekmek dilimleriyle servis edin.
Dilerseniz bir kavanoza alıp bozdolabında da muhafaza edebilirsiniz.
Afiyet olsun...